Laadukas subwoofer vie autosi musiikkimaailman uudelle tasolle

Aika hyvin muuten jytisee!

Legendaarinen lausahdus pitää sisällään ultimaattisen totuuden. Jytisevä basso on aina vakuuttava ilmiö äänimaailmassa. Mitä paremmat bassot, sitä leveämpi hymy.

Musiikin ystävänä varmasti tiedät, että autosi äänentoistojärjestelmä on olennainen osa myös ajokokemustasi. Hiljainen auto huonolla äänentoistolla ei tee matkan taittamisesta mieluisaa. Laadukas äänentoisto puolestaan voi olla ratkaiseva tekijä matkustusmukavuudelle, olipa kyse työmatkasta, kauppakäynnistä tai pidemmästä automatkasta. Yksi parhaista tavoista parantaa autosi äänentoistojärjestelmää on subwooferin lisääminen, koska autojen vakioäänentoisto jää ohueksi erityisesti bassotoiston osalta.

Mutta mikä subwoofer oikein on? Yksinkertaisesti sanottuna se on kaiutin, joka on suunniteltu toistamaan matalataajuisia ääniä, kuten bassoa ja rumpuja. Näitä ääniä tavallisten autokaiuttimien on usein vaikea toistaa. Tämän vuoksi subwooferilla on suuri merkitys äänimaailman kokonaisuudessa.

Tästä pääset tutustumaan SK-Autosoundin laajaan subwoofer-valikoimaan. Tutustutaan ensin kuitenkin vielä tarkemmin siihen, miksi subwooferin hankinta on järkevää.

Mitä etuja subwoofer tuo autoosi?

Subwooferin lisääminen autoosi tuo monia etuja. Ensinnäkin se parantaa musiikin äänenlaatua huomattavasti. Subwoofer toistaa matalataajuisia ääniä, joita auton tavalliset kaiuttimet eivät pysty käsittelemään. Näin ollen laadukas bassokaiutin antaa musiikille täyteläisemmän ja rikkaamman äänen. 

Lisäksi subwoofer voi myös parantaa musiikin selkeyttä. Kun subwoofer ottaa haltuunsa matalammat taajuudet, autosi muut kaiuttimet voivat keskittyä korkeiden taajuuksien toistoon, jolloin ääni on tasapainoisempi.

Subwoofer tuo myös sen hyödyn, että musiikista tulee vaikuttavampaa. Matalien taajuuksien äänet sekä kuuluvat että tuntuvat. Fyysisesti. Subwoofer toistaakin bassot yleensä niin vahvasti, että ne tuntuvat sisuskaluissa asti. Yleisesti voidaan sanoa, että mikään autohifipaketti ei ole täydellinen ilman subwooferia.

Kuulostaako musiikki sitten paremmalta subwooferin avulla?

Ehdottomasti kuulostaa. Subwooferin lisääminen autoosi voi parantaa musiikin kuuntelukokemusta monin tavoin. Tässä on vain muutamia esimerkkejä:

 • Parempi basso. Subwooferin avulla kuulet ja tunnet musiikin basson selkeämmin. Tämä voi saada suosikkikappaleesi kuulostamaan entistä paremmalta ja miellyttävämmältä, koska kuulet tutuissakin kappaleissa ääniä, joita et ole aiemmin heikommalla äänentoistolla kuullut lainkaan.
 • Vähemmän vääristymiä. Kun tavalliset autokaiuttimet yrittävät toistaa matalataajuisia ääniä, ne vääristävät usein ääntä ja tuovat siihen säröjä. Kun subwoofer huolehtii matalista äänistä, kokonaisääni pysyy puhtaampana ja selkeämpänä. 
 • Lisää äänenvoimakkuutta. Koska subwoofer pystyy käsittelemään matalataajuisia ääniä tehokkaammin kuin tavalliset autokaiuttimet, voit usein lisätä musiikin äänenvoimakkuutta huolehtimatta vääristymistä tai muista ongelmista.

Minkälaisia subwoofereita SK-Autosoundilta löytyy?

Hypätäänpä sitten itse asiaan! Automaahatuojat ja jälleenmyyjät ympäri Suomen, luottavat myös ammattitaitoomme. Erikoisosaamistamme onkin juuri uusien autojen äänentoisto ja multimedia.

Jos et ole tyytyväinen uuden autosi äänentoistoon, meiltä löytyy siihen ratkaisu. Meiltä saat moneen autoon valmiiksi mietityt äänentoistopaketit. 

Löydät valikoimastamme laadukkaan ja laajan valikoiman sisältäen kaikki autojen äänentoistoon liittyvät tuotteet, myös subwooferit.

Kun harkitset subwooferin hankintaa, tulet huomaamaan, että tarjolla on erityyppisiä vaihtoehtoja. Valikoiman voi oikeastaan jakaa varsin selkeästi neljään eri ryhmään, jotka ovat:

 • Aktiivisubwooferit
 • Subwoofer-elementit
 • Koteloidut valmiit subwooferit
 • mittojen/auton mukaan räätälöidyt subwooferit

Voimme tehdä halutessasi autoosi täysin istuvan subwooferkotelon ja valita siihen sopivimman elementin tarpeittesi mukaan. Valmistamme koteloita lasikuidusta ja MDF/vanerista, joten mikään muoto tai koko ei ole ongelma. Kerro meille toiveesi, niin suunnitellaan juuri sinun autoon sopiva kustomsubwoofer.

Koko valikoiman näet siis tästä linkistä.

Lyhyesti esiteltynä subwoofer-elementit on suunniteltu asennettavaksi erillään autosi muista kaiuttimista. Ne ovat yleensä melko tehokkaita ja tuottavat näin ollen paljon bassoa. Subwoofer-elementtejä on saatavilla eri kokoisina esim. 10” tai 12” subwooferina. Toki valikoimastamme löytyy pienimmät 6,5 tuuman ja niinkin suuret kuin 18 tuuman subwooferit.

Aktiivisubwooferit mielletään kokonaisuudeltaan helpommaksi. Näissä subwoofereissa on sisäänrakennettu vahvistin, joten et tarvitse erillistä vahvistinta niiden käyttöön. Ne ovat usein hyvä valinta ihmisille, jotka haluavat helposti asennettavan sekä edullisemman subwooferin.

Koteloidut subwooferit tulevat puolestaan valmiiksi asennettuina, elementille optimaaliseen koteloon, mikä tekee niiden valitsemisesta helpompaa kuin erillisten subwoofer-elementtien.

Hyvä esimerkki tästä on Gladen varapyöräsubwoofer

Mitä malleja SK-Autosound suosittelee?


Seuraavassa nostamme esille muutamia suosituimpia tuotteitamme subwoofer-valikoimastamme, joita asiakkaamme ovat jatkuvasti valinneet omiin autoihinsa.

Gladen RSX10 10” Subwoofer.

Tämä 10 tuuman subwoofer-elementti on erittäin suosittu tuote. Gladen RS-X Line 10 tarjoaa tuntuvasti lisää bassoa erittäin edulliseen hintaan. Niinpä se onkin huippuvalinta sinulle, joka hankintalistalla on subwoofer autoon.

Kenwood KFC-WPS1200F erikoislitteä 12” subwoofer.

Kenwoodin erikoislitteä subbari on oiva esimerkki siitä, että tehokkaampi kaiutin voi olla myös pienikokoinen. Sen toisto on uskomaton – onhan sen tehonsietokin peräti 1 400 W. Tehokkaan lämmönhaihdutuksen ansiosta elementtiä voidaan kuormittaa suurilla tehoilla pitkäänkin. Alumiinista valettu runko, sen pinta-alan maksimoiva rakenne ja suuret aukot edesauttavat lämmön haihtumista ja parantavat tehonsietoa. Uudet mallit ovat noin 40 % aikaisempia malleja matalampia, joten ne on helpompi sijoittaa autoon.

Alpine 8” aktiivisubwoofer ”klassikko”

Tämä Alpine subwoofer on aktiivimallia. Alpine PWE-V80:ssä on kahdeksantuumainen elementti jykevässä alumiinikotelossa ja se varustettu160W (Max.) vahvistimella. Matalan rakenteen ansiosta subbari soveltuu erinomaisesti esim. penkin alle asennettavaksi. Subbarin mukana toimitetaan tyylikäs johdollinen säädin, jossa on sisääntuloherkkyyden säätö, alipäästösuodattimen säätö sekä vaiheenkääntö.

Pride HP-Lite 12” subwoofer + refleksikotelo

Tämä malli on loistava valinta henkilölle, joka etsii koteloitua subwooferia autoon. Tämä Pride subbari on tarkoitettu bassonälkäisille ja se tarjoaa paljon painetta! Hyvä taajuusvaste ja tarkka toisto, kuitenkin erittäin edulliseen hintaan.

Valikoimastamme löytyy laajasti eri vaihtoehtoja, joten suosittelemme tutustumaan vaihtoehtoihin tarkemmin omien mieltymyksiesi mukaan. Voit aina kysyä meiltä myös vinkkejä oikean tuotteen valintaan. Saat yhteyden asiakaspalveluumme nopeasti sähköpostilla (info@sk-autosound.fi).

Vaihtoehtoja on siis paljon, mutta muutamien pointtien kautta voit lähteä itsekin haarukoimaan, mikä voisi olla sopiva vaihtoehto juuri sinulle. Voit pohtia esimerkiksi seuraavia kohtia:

 • Koko. Subwoofereita on erikokoisia, ja valitsemasi koko riippuu autossasi käytettävissä olevan tilan määrästä ja halutusta basson määrästä.
 • Tehonkesto. Tällä tarkoitetaan sitä, kuinka paljon tehoa subwoofer pystyy käsittelemään vahingoittumatta. Varmista, että valitset subwooferin, joka kestää autosi vahvistimen tehon.
 • Herkkyys. Tällä tarkoitetaan sitä, kuinka tehokkaasti subwoofer pystyy muuntamaan tehon ääneksi. Korkeampi herkkyysluokitus tarkoittaa, että subwoofer voi tuottaa enemmän ääntä pienemmällä teholla. Myös kotelotyyppi vaikuttaa olennaisesti herkkyyteen.  Refleksikotelo on herkempi kuin suljettu kotelo.
 • Kotelotyyppi. Jos valitset erillisen subwoofer-elementin, sinun on päätettävä, minkä tyyppistä koteloa käytät. Valitsemasi kotelo voi vaikuttaa suuresti subwooferin äänenlaatuun ja tehonkestoon. Suljettu kotelo takaa tarkan toiston ja kotelon tilavuus voi olla pienempi. Suljettu kotelo on hyvä valinta äänenlaatua hakiessa. Suljettu kotelo on myös helpompi saada ”istumaan” vaiheeltaan muihin kaiuttimiin nähden.
 • Refleksi tai porttikotelo on ”Bassottelijan” valinta ja valitaan siis kun halutaan bassoa mahdollisimman paljon. Refleksi vaatii myös elementiltä enemmän tehonkestoa. Refleksi-kotelo on yleensä herkempi kuin suljettu kotelo. Refleksi kotelo on myös suljettua koteloa suurempi ja vie siis enemmän käyttötilaa autostasi. 

Kun oikea tuote on löytynyt, sinun tehtäväksesi jää vielä miettiä, miten asennus hoidetaan. Voit luonnollisesi hoitaa asennuksen itse, mikäli sinulla on riittävä osaaminen ja asiantuntemus. Tämän lisäksi voit aina kääntyä meidän puoleemme. Meillä on vankka kokemus autohifiasennuksista. Kaikki työntekijämme myös harrastavat autohifiä ja autojen rakentelua muutenkin. Tämän työn intohimo tulee suuresta kiinnostuksesta aiheeseen. Pyrimme aina tekemään parasta laatua asennuksissa ja siksi annammekin työllemme ikuisen takuun. 

Meille suurin palkinto on luovuttaa auto omistajalle, joka hymy venyy korviin kuullessaan autonsa äänentoiston uuden ulottuvuuden.

Hoidetaanko seuraavaksi sinun autosi äänentoisto seuraavalla tasolle?

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
SK AUTOSOUND

Samankaltaiset julkaisut

Pyydä tarjous täyttämällä lomake

Sovellamme asennustöihimme tuntiveloitusta, ellei muuta sovita.

 • Tuntiveloitus 80€
 • Pienin työveloitus 20€
 • Pientarvikelisä 5€

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%.

Maksuehtona meillä on maksu ennen auton luovutusta, käteinen ja Luottokunnan pankki- ja luottokortit.

Voit maksaa myös Klarna in-store laskulla.

Sijaisauto Skoda Fabia 2016, asennuksen ajaksi, 45€ / päivä